Poliittinen lausunto valtioneuvoston yleiseen käyttöön

Viime päivinä olen kokenut suurta tuskaa jouduttuani näkemään ja kuulemaan ahdinkoon joutuneiden korkeiden poliitikkojen lausuntoja eri yhteyksissä. Niinpä olen luonut jokaiseen yhteyteen sopivan erityislausunnon, jonka täten haluan lisensoida poliittisen eliitin käyttöön valtakunnan medioissa.

Medioilla tarkoitan tässä iltapäivälehtiä, joita ennen kutsuttiin “keltaiseksi lehdistöksi” ja sen jälkeen “punaiseksi lehdistöksi”. Yöpakkasten & lyhyen ruska-ajan jälkeen nämäkin lehdet lopulta putosivat, kun kaikki alkoivat käyttää internettiä. Mutta asiaan.

Pääministeri Lahnasenkin suuhun sopiva universaalilausunto kuuluu seuraavasti:

(1) “Miukumauku on niukin naukin siinä ja siinä.”

Jos asiaa halutaan täsmentää ja puuttua tarkemmin yksityiskohtiin esimerkiksi ikävien toimittajien kiusallisten kysymysten johdosta, voidaan tarkentaa:

(2) “Miukumauku on nippa nappa niukin naukin siinä ja siinä.”

Esittämäni lausunto on täysin steriili ja harmiton, vapaa ei-toivotusta asiayhteydestä, ja ilman moitetta sekä perustuslain että Paasikiven-Kekkosen linjan mukainen.

Lisensoin täten lausunnot (1) ja (2) GPL-lisenssin mukaiseen yleiseen käyttöön kuitenkin niin, että lausuntoa esitettäessä muunnetussa muodossa, myös muunnettuun lausuntoon on sovellettava samaa lisenssiä.